You are unstoppable – Deetox

Een exclusief Hardfestival Interview met DEETOX

“You are going to incur a lot of disappointment
A lot of failure
A lot of pain
A lot of setbacks
A lot of defeats

But in the process of doing that, you will discover
some things about yourself that you don’t know right now:
That you have greatness within you,
What you will realize is that you’re more powerful than you can ever begin to imagine!

What you will realize is:
YOU ARE UNSTOPPABLE!”

(Lyrics – ‘Unstoppable’ – Deetox)

Eén van de redenen waarom ik zo graag een interview wilde met Deetox, is deze track. Dit nummer heeft mij diep geraakt. Elke keer weer als ik dit nummer hoor, krijg ik kippenvel! En aan jullie reacties op onze post op onze Hardfestival Instagram te zien, ben ik niet haar enige fan!
Daarom is hier het exclusieve Hardfestival Interview met Diana Zwerwer, voor ons bekend als de enige echte ‘QUEEN OF RAW’: DEETOX!


Wie is Deetox precies, en hoe kom je op je naam?
Draaien is voor mij begonnen als een hobby. Op een gegeven moment stond ik op een klein feestje te draaien en toen dacht ik: “Ja.. Nu heb ik natuurlijk ook een naam nodig.”. De volgende dag liep ik ergens in een supermarkt en toen zag ik daar een drankje met ‘Detox’ daarop en ik dacht: “Dat klinkt eigenlijk wel cool, want mijn naam begint natuurlijk ook met een D; dus Diana-Deetox.” In eerste instantie heb ik er toen D-Tox van gemaakt. Later bleek dat op die naam al rechten zaten en heb ik het veranderd naar Deetox.


Wat is dan bijvoorbeeld iets typisch Deetox? Een gewoonte of ritueel bijvoorbeeld.
Ik denk dat heel veel mensen het eigenlijk wel al weten, maar ik ben echt GEK op Pizza! Dat is dus wel een typisch kenmerk van mij. Pizza gaat er altijd in!


Nou, dan is de volgende vraag ook gelijk beantwoord: Pizza of friet?
Nou, friet vind ik eigenlijk ook wel heel lekker! Maar als ik echt moet kiezen, dan kies ik toch echt voor een echte goede pizza met een dunne bodem.


Wat is je lievelingsdier en waarom?
Toch wel een paard. Ik ben opgegroeid tussen de paarden; mijn vader heeft een manege. En ik heb daar ook paardrijles gegeven. Paarden blijven voor mij toch wel bijzondere dieren.

Maar ik hou ook heel erg van honden. Ik heb zelf ook een hele lieve hond. Een oud Duitse herder.

Interessevraag van mezelf; ben je echt natuurlijk blond van jezelf?
Jazeker! Dit is mijn echte haarkleur; ik ben wel echt blond geboren ?


Ben je verliefd, verloofd, getrouwd en/of heb je kinderen?
Ik heb een relatie. Ik ben nog niet getrouwd en heb nog geen kinderen.

 

Trouwplannen?
Ik ben nog steeds niet gevraagd.. Maar daar heb ik geen haast mee, dat zit wel goed.
(Dus bij deze, vriend van Deetox, mocht je dit lezen: vraag haar! ? #NoPressure)


Carnaval is natuurlijk net geweest. Heb je flink gecarnavald?
Jaaaa, dat kun je wel zeggen ja! Met 4 boekingen heb ik toch wel veel van carnaval mee mogen maken dit jaar. Van een indoor feest als XXlerator, naar een outdoor festival als Karnaval Festival. Tof om die verschillen te kunnen zien.


Ben je het Carnavalstype?
Nou, ik kom natuurlijk uit het noorden (Groningen) en daar wordt geen Carnaval gevierd. Dus ik heb het nooit echt meegemaakt. Maar met de vier boekingen van dit jaar heb ik de schade wel goed in kunnen halen! ?

Wat was je leukste Carnavalsoutfit?
Ik was op XXlerator Prinses Carnaval, waarbij ik verkleed werd in het thema van het feest, dat was heel tof.


Hoe is het dan gekomen dat je DJ bent geworden?
Dat ik in de DJ-wereld terecht ben gekomen is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Mijn vriend draaide thuis gewoon voor de lol en ik ging altijd naar feestjes. Zo hebben wij elkaar ook leren kennen. Ik vond het zelf ook heel interessant en wilde het ook leren, in eerste instantie gewoon puur als hobby en ik dacht ‘misschien ooit een keer op een feestje..’ Ik ben begonnen met oefenen in die tijd en wilde al snel ook het muziek maken leren. Vanuit daar is het gaan rollen.


Maar dan heb je dus vanaf begin af aan ook altijd je eigen nummers geschreven?
Ja, ik ben er gewoon mee begonnen en ik heb er ook een cursus voor gevolgd en lessen voor genomen.


Dus je vriend was eigenlijk dé reden dat je bent begonnen met draaien..
Ja, eigenlijk wel, ja! Hij is er uiteindelijk mee gestopt en ik ben er gewoon in verdergegaan. Voor mij werd het ook gewoon een soort verslaving. Op een gegeven moment ging het balletje ook nog eens rollen en is het dus uiteindelijk mijn werk geworden.


Want je bent nu fulltime DJ? Of doe je er nog iets naast?
Nee, ik mocht van mijn hobby mijn beroep maken en ben nu full-time DJ.

(Toen ik eruit floepte “Wow, dat wil ik ook!!” zei Deetox heel lief: “Alles is mogelijk hè!”. Toen ik daarop reageerde met “Maar ik ben wel wat ouder..”, zei ze: “Je bent NOOIT te oud!” Allemachtig.. Wat ben ik fan van deze vrouw!!!!  )


We weten natuurlijk wie je inspiratie was. Maar wat precies inspireert jou bij het schrijven van een nieuwe track?
Inspiratie kan eigenlijk vanuit alles komen; soms kijk je een film en dan krijg je een gevoel erbij. Het is gewoon niet echt één ding waar ik mijn inspiratie uithaal, maar dit kan uit de kleinste dingetjes gehaald worden. Soms zit je bijvoorbeeld in de auto, luister je naar de radio en hoor je iets. Dat kan dus van alles zijn.


Je had het over “een gevoel”; wat bedoel je daar precies mee?
Ja, dat zijn toch wel bepaalde melodieën. Een soort kippenvel momentje. Het is dan een bepaald gevoel dat je ook wil overbrengen met je muziek.

Heb je dan ook een favoriet muzieknummer waar je hierbij aan moet denken?
Nee, niet echt. Ik hou echt van heel veel soorten muziek; het is dus niet echt dat ik zeg: dát is nou echt MIJN nummer, nee.


Luister je ook andere soorten muziek dan hardere stijlen?
Ja, ik luister eigenlijk heel veel soorten muziek, ook ter inspiratie. Ik heb in de auto ook gewoon de radio aan, omdat ik vaak dan even los kom van de hardere stijlen, als ik bijvoorbeeld net uit de studio kom of van een boeking. Je kan mij eigenlijk overal wel blij mee maken; in elke stijl zit wel iets – alles heeft zijn charme.


Heb je dan wel een favoriet nummer van jezelf?
Unstoppable heeft voor mij echt wel een heel speciaal gevoel na alles wat er gebeurd is. Deze track was al tot stand gekomen voordat ik het ongeluk heb gehad. Maar nadat ik mijn ongeluk had gehad, viel dit gewoon op zijn plek. En daarom heeft dit nummer voor mij een hele speciale betekenis gekregen.

Maar eigenlijk heeft elke track die ik schrijf wel dat gevoel wat ik graag wil uitdragen. Elke track is speciaal, maar deze track (Unstoppable) sloeg wel heel erg op wat er gebeurd is in mijn eigen leven en daarom heeft die toch echt wel een extra betekenis voor mij gekregen.


Je hebt het over je ongeluk. Dit is natuurlijk het ongeluk van de blikseminslag. Vertel! Wat was er precies gebeurd?
Nou, hier wil ik het eigenlijk niet te lang over hebben, want ik probeer het juist achter me te laten.. Het is gebeurd en ik heb er ook niets van meegekregen.

Gelukkig is het herstel vrij snel gegaan, maar ik heb nog steeds wel dingetjes waaraan ik het merk. Ik heb er ook echt af en toe fysiek nog last van. Zo’n klap heeft natuurlijk zo’n impact op je lichaam, dat kun je je gewoon niet voorstellen. Gelukkig kan ik alles wel weer, maar het is wel echt een lang revalidatieproces geweest.

(Voor degenen die het niet weten.. Diana werd op donderdag 22 juni vorig jaar tijdens het uitlaten van haar hond plotseling getroffen door de bliksem. Zij was toen met spoed in het ziekenhuis opgenomen en was uiteraard dat weekend niet in staat om op Defqon.1 op te treden. Ze heeft hiervoor een klein “aandenken” gezet met als kanttekening “What doesn’t kill you makes you stronger”)

 

Je bent één van de weinige vrouwelijke RAW-DJ’s; hoe zie jij jezelf als vrouw in een overwegend mannelijke wereld?
Ik zie mezelf niet zozeer alleen als een vrouwelijke DJ; ik wil mezelf niet graag in een hokje plaatsen. Ik doe eigenlijk niets anders dan de mannelijke collega’s in deze scene. Ik werk gewoon keihard voor wat ik wil bereiken en ik ben toevallig een vrouw; maar voor mij maakt dat geen verschil. Ik wil daar ook geen gebruik van maken.

In het begin had ik weleens het gevoel dat ik mezelf daarin heel erg moest bewijzen, maar op een gegeven moment heb ik dat gewoon losgelaten. Want ik weet van mezelf gewoon dat ik er heel hard voor werk. En ja, ik ben een vrouw en dat heeft zeker zijn voordelen, maar het heeft ook zeker zijn nadelen.


Heb je nog een festival of feest op je bucketlist?
Ik heb de eer dat ik al op veel feesten of festivals al heb mogen draaien, maar er zijn zeker nog bepaalde stages waar ik heel graag zou willen staan. De Defqon.1 Mainstage is voor mij wel een ultiem doel bijvoorbeeld.


Heb je zelf nog een favoriet festival of feest wat je iedereen kan aanraden?
Elk feest heeft wel zijn eigen charme, maar een van mijn favorieten is toch wel Defqon.1. De hele sfeer gewoon; iedereen is vanaf het begin van het festival blij, de sfeer eromheen ook. Het is echt geweldig!

Kende je Hardfestival al?
Heel eerlijk gezegd niet, maar ik ben ook niet iemand die verder heel veel op internet research doet.
Bij deze hebben wij Deetox uiteraard graag kennis laten maken met Hardfestival en onze merch ?

 

Heb je nog een Deetox-wijsheid die je onze fans wil meegeven?
Geloof in jezelf. En als jij een doel hebt, werk er gewoon keihard voor om dit doel te bereiken.
En laat je door niemand vertellen dat je iets niet kunt – laat je niet van de wijs brengen en ga er gewoon voor!

 

Met deze wijsheid van onze Groningse Queen of Raw sluiten wij af.
Wij hopen nog veel meer van je te horen in de toekomst, Diana! Tot op de Mainstage van Defqon.1! ???

 


Wil jij ook een Hardfestival X Cap Camo, zoals die van Deetox? Ze zijn limited verkrijgbaar op onze webshop.

Verjaardag en nog geen kado? Geef dan een Hardfestival Gift Coupon kado!

Wist je al dat Hardfestival een Nieuwsbrief heeft? Schrijf je hier in en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, updates over onze nieuwe merchandise en de laatste Hardblogs.

STAY TUNED FOR MORE in 2018!

Keiharde groetjes,

GINNY – Creative Writer & Blogger voor Hardfestival