This was Qapital 2018

Anderhalve week geleden was het eindelijk zover! Ik mocht eindelijk naar Qapital! Mijn hart klopt stiekem het hardst als het gaat om de muziekstijl RAW/hardstyle, dus ik heb lang uitgekeken naar dit feest. De laatste uurtjes heb ik letterlijk afgeteld tot we konden gaan. Onderweg had ik hier en daar al wat bezoekers gespot met Hardfestival Caps dus ik liep met een gigantische smile en een gevoel van samenhorigheid de ZiggoDome in.


Eenmaal aangekomen…
in de ZiggoDome kon ik de harde kicks al vanaf de wachtrij horen. Nadat wij onze jassen opgeborgen hadden en muntjes hadden gehaald rende ik af op de merchandise om een waaier te kopen. Dat is mijn ritueel; jassen, munten, waaier. Vooral de waaier is belangrijk (als je geen waaier koopt ben je dan eigenlijk wel geweest? 😉
(ps: binnenkort zijn ook de Hardfestival X Fans online te koop in de kleuren roze & zwart)


Q-Dance delivers again!
Q-Dance had weer een prachtig, industrieel decor neergezet geheel in de stijl van Qapital. Een lange stellage hing dwars door de zaal en in het midden de ronde DJ booth waar bezoekers de rest van de avond rondom heen zouden dansen en de DJ’s zouden aanbidden als een soort Hardstyle Goden. De sfeer zat er al gelijk in toen wij de zaal binnenliepen en er hing een aanstekelijke energie in de lucht. Er blijft dan niks anders over dan mee te timmeren op de muziek.

Na een tijdje besloten wij om Area 2 te bezoeken. Het was een heel avontuur om de zaal te vinden maar die viel zeker niet tegen. Area 2 werd gehost door MC Focus die alle RAW helden van de avond zou begeleiden tijdens hun sets. Naar mijn mening is een goede MC is net zo belangrijk als een goede DJ. Chapeau aan MC Focus! Door zijn energie en enthousiasme kan je bijna niet anders dan mee stampen op de muziek. Klaplongen maximaal!


Favoriete Live-Act
Ik kwam net op tijd terug van Area 2 om los te gaan op het laatste gedeelte van de set van Gunz for Hire. Gunz for Hire blijft één van mijn favoriete live-acts. Vooral de bekende nummers zijn heerlijk om te horen op feesten. Iedereen zingt mee en kickrolt erop los. Kippenvel! Mijn favoriet van de avond waren toch wel D-Sturb en Sub Sonik ; de melodische beats van D-Sturb gaan goddelijk samen met de wat duisterdere kicks van Sub Sonik. Van heel hun set heb ik genoten.

Ook al waren er sommige artiesten waar ik niet zo vaak naar luisterde de tracks echt top. Ik heb zeker meer waardering gekregen voor bepaalde artiesten en dat vind ik aan zulke avonden heel erg fijn. Op een festival heb je snel de neiging om naar een andere stage te lopen als een artiest je wat minder aanspreekt maar bij een indoor kan dat bijna niet (maar dat vond ik achteraf gezien helemaal niet erg!).


Dedication
Ik was verrast hoeveel mensen uit het buitenland aanwezig waren; Duitsland, Spanje en zelfs mensen uit Finland zijn afgereisd om hun passie voor de hardere stijlen te delen. Prachtig om te zien dat sommige mensen er zo veel voor over hebben om Hard Dance feesten te bezoeken. Wij boffen hier in Nederland enorm dat wij nagenoeg elk weekend een Hard Dance feest kunnen bezoeken. Ik heb natuurlijk ook mensen gespot met Hardfestival X Caps. Zo’n cap is een leuke manier om een gesprek te beginnen aangezien je gelijk herkent dat iemand dezelfde passie deelt voor de hardere stijlen.


Tot slot…
Ik vond het een prachtige avond, de sfeer, de muziek, de mensen alles klopte. Mij zal je volgend jaar terugvinden op Qapital, uiteraard met een Hardfestival X Cap!

Hou jij ook van de hardere stijlen en ben je daar trots op? Laat het zien met een Hardfestival Cap die je op ieder feest kunt dragen! Ga met ons door het geluid en maak je garderobe compleet voor het komende festival seizoen!

Kickrollende groetjes,

Sanne de Moor

Ik ben Sanne, het nieuwste lid van Hardfestival en mijn motto is “Life gets better at 160 BPM”. Ik ben helemaal verliefd op de hardere stijlen en ik deel mijn passie graag met anderen. Ik voel mij vereerd dat ik jullie mag inspireren met mijn blogs. Dit jaar ben ik op veel Hard Dance festivals te vinden, dus wees vooral niet bang om mij aan te spreken als je mij spot, vind ik alleen maar leuk!

Foto: Hardstyle Report