SUPREMACY – THE NEXT LEVEL

Elk jaar kijk ik er weer naar uit; voor mij het vetste RAW-style indoor feestje van het jaar: SUPREMACY. Ook dit jaar heb ik er weer enorm naar uitgekeken, want wie herinnert zich niet hoe Act of Rage vorig jaar Mean Machine in een overvliegende stage stond te knallen? Ik in ieder geval wel! Dit jaar zal D-Sturb de soundtrack van SUPREMACY 2018 verzorgen, genaamd Aiming for the Top; dat kan alleen maar goeds beloven 😀 Op naar de inmiddels vierde editie van SUPREMACY ?

Aangezien ik zo naar dit feest heb uitgekeken, ben ik deze keer eens vroeg aanwezig – voor zover dat kan met mijn Aziatische genen :p 😉 Dit is mijn inmiddels tweede nachtfeestje van dit najaar namelijk, dus ook daar moet ik nog even aan wennen na het heerlijke, zonnige festivalseizoen. ☀️ Ik kom dus bij Sub Sonik binnengeknald op I am the One…. De lasershows volgen de kicks en ik kom al gelijk “in the mood”. Give me more! ?

? for SUPREMACY

Maar voordat ik de avond beschrijf, even kort waarom ik ZO fan ben van SUPREMACY. Dit zijn voor mij de absolute redenen waarom iedereen naar mijn mening een keertje SUPREMACY moet hebben bezocht:

  1. SUPREMACY wordt in een geweldige locatie, namelijk de Brabanthallen in Den Bosch gehouden. Dat is dezelfde locatie waar Masters of Hardcore nog steeds wordt gehouden en waar Thunderdome in 1992 is gehouden. Makkelijk aan te rijden en nooit problemen met parkeren daarbij ook nog 😉
  2. Keiharde, goede line-up met veelal live-sets waar de artiesten helemaal door het dak heen gaan! ?
  3. Er is maar één stage met één line-up! Goodbye to vliegen tussen de verschillende stages omdat je favoriete DJ’s op twee verschillende stages draaien! Hier word ik heeeel blij van! Want wie kent het niet: wat is er nog vervelender dan dat je twee (of soms zelfs drie of vier) favoriete DJ’s op allemaal verschillende stages draaien!? ? Kudos aan SUPREMACY, want hiermee is dat probleem in ieder geval opgelost!
  4. De sets voor elke DJ duren elk 30 minuten in plaats van het gewoonlijke uurtje. Dat betekent geen tijd voor opbouwen van de climax, maar van begin tot eind KEIHARD beuken! ?
  5. De stage is geweldig opgezet. Vliegt altijd wel in de rondte en omhoog, waardoor je goed zicht hebt op de artiesten ook als je in het midden van/achterin de zaal staat. Daarbij niet te vergeten horen natuurlijk de op de beat mee bouncende lasershows, het oorverdovende geluid met bassen die door merg en been gaan EN niet te vergeten indoor vuurwerk! Want wie houdt nou niet van een beetje vuurwerk? ?

Supremacy, the Next Level

Zoals gezegd is er geen tijd voor het opbouwen van een climax, want daar is gewoonweg geen tijd voor! Binnen 30 minuten moeten alle DJ’s laten zien wat ze voor keiharde set ze in huis hebben voor deze avond. En bewijzen dat doen ze zich! Na Sub Sonik waren Crypsis en E-Force aan de beurt. Crypsis knalde de welbekende Torture en Nobody Knows de zaal in. En het griezeldeuntje van Seven van E-Force was uiteraard ook bij iedereen bekend! Snoeihard heb ik staan stampen.

Toen was het tijd voor de anthem-maker van de avond: D-Sturb! Hij had namelijk niet alleen de Anthem van SUPREMACY 2018 gemaakt, maar ook werd dit de première van zijn 6-level show. Zoals hij zelf zegt: “Join me on my journey to self-discovery… 6 levels, 6 challenges, 6 unique performances. This is THE NEXT LEVEL!” Wat een show werd er weggegeven! Hij startte uiteraard “THE DREAM” met the Anthem van dit jaar: Aiming for the Top. Het hele publiek wist de tekst mee te brullen. En de stage vloog uiteraard net zoals vorig jaar met de begeleidende vuurwerkshow en laserstralen over onze hoofden heen. Door het vuurwerk leek de stage wel een opstijgende raket ?; knap staaltje (vuur)werk van Art of Dance weer, hoor!

Kicken!

Na de gewelddadige set van D-Sturb kwamen nog meer grootmachten on stage hun geweld ten gehore brengen. Achter elkaar met sets van een halfuur draaiden Digital Punk, Radical Redemption, Act of Rage, Warface en Minus Militia. Ook Radical, Act of Rage en Warface kregen de kans om op de stage door de zaal heen te vliegen en met vuurwerk door de zaal heen te knallen. Ook de keiharde beuker nummers Let the Games Begin van Act of Rage hakte er lekker in. Bij Warface klonken daarna de beroemde melodie van Watch your back en de tekst die iedereen vervolgens mee wist mee te brullen… “It’s all about – BOEM- drugs -BOEM- money -BOEM- sex -DRUMROLL- It’s all about -DRUMROLL- It’s all about -DRUMROLL- It’s all about -DRUMROLL- It’s all about -DRUMROLL- It’s all about -DRUMROLL SIRENS- Watch your back!” Degenen die deze legendarische track kennen, begrijpen wat ik hiermee bedoel! 😉 Wat ben ik KEI-KEI-KEIHARD losgegaan deze opeenvolgende sets! En om op adem te komen of te eten is nauwelijks tijd voor, want uiteraard volgden erna meteen de volgende sets..

Hartkloppingen

Regain, Killshot en Aggressive Act waren achtereenvolgens de live sets die de tent afbraken. Wat een geweld achter elkaar – en het ging maar door! Want de nacht was ten einde met een live set van niemand minder dan Rebelion en N-Vitral. Oh, my, God, wat een heerlijke afsluiters waren dit! Empire schalde door de zaal heen en iedereen stampte er nog zijn laatste beetjes energie uit. N-Vitral besloot aan het begin van zijn set Poison Spitter erin te gooien. Kippenvel nog steeds als ik eraan denk! De bas knalt zo hard door de boxen dat je haren er gewoon van gaan trillen. Met mijn hand op mijn borst geniet ik van de laatste bonzende kicks van N-Vitral, die mijn hart uit mijn borst doen bonken. En zo mag ik mijn nacht heerlijk afsluiten. Mijn nacht kon niet meer stuk! ?

SUPREMACY, jullie hebben mijn verwachtingen wederom overtroffen! Dit is voor mij HET indoor RAW feest van het jaar, en HET feest waar ik elk jaar toch weer stiekem een beetje naar uitkijk 🙂 SUPREMACY, ZEKER weten weer tot volgend jaar! ?‍♀️


 

Hebben jullie onze nieuwe merchandise al gezien? Hou onze webshop in de gaten want hierop vind je alle Hardfestival Merchandise: van waaiers, vlaggen, tops en natuurlijk de allerbekendste Hardfestival X Caps!
Volg ons natuurlijk ook op Instagram!

 

Keiharde groetjes en veel liefs,

Ginny Abbink

Hardfestival