Qlimax 2018 – The Game Changer

Afgelopen weekend bezocht ik voor het eerst één van de meest legendarische feesten van de hardere stijlen; Qlimax. Dit jaar beloofde weer een editie te worden waar Q-Dance groots uitpakt. Om erachter te komen of mijn Qlimax ontgroening “game changing” was, moet je vooral verder lezen.

Partyvervoer
Ik had de luxe om met Party-vervoer naar Qlimax te reizen, in een van hun meest vette bussen: de Beatbuzz. Een Beatbuzz is een ruime bus voorzien van een geweldige geluidsinstallatie, lasers en eigen drank. Waarom wachten tot het feest om los te gaan, als je al feestend bij je bestemming aan kunt komen? Ik heb mij echt zeer goed vermaakt in de bus! En met grote groepen lijkt mij het echt geniaal om zo in stijl aan te komen op locatie. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op http://party-vervoer.nl/organiseren 

Gelredome
Ondanks dat ik al heel veel feesten heb bezocht en het geluk heb om minimaal een keer in de maand naar een feest te gaan, ben ik nog nooit in het Gelredome geweest. Zodoende was dit de grootste indoor waar ik ooit geweest ben. Ik was stomverbaasd over de schaal van de zaal, zo veel mensen op een plek had ik voor m’n gevoel nog nooit gezien. Dit jaar was de stage nog een geheim bij binnenkomst en we leefden allemaal vol nieuwsgierigheid toe naar de onthulling van de stage. Om het jaar verhult Q-Dance de stage in doeken, zo blijft het decor een geheim tot het doek valt. Het doek viel en heel het Gelredome trilde door oorverdovend gegil. Het hoofd van een gigantische Geisha staarde ons aan. Het hoofd schoof gedurende de avond in en uit elkaar om een led scherm te onthullen waar een soort robot op geprojecteerd werd. Het was goed te zien dat Q-Dance zich had laten inspireren door de film “Ghost in a Shell”. Chapeau voor het stage design, want Qlimax heeft zich op dat gebied echt overtroffen!

(bron: instragram – alexvanoostrum1)

Muziek
Ik was benieuwd wat ik van de muziek zou vinden tijdens Qlimax. Ook al heb ik waardering voor vrijwel alle subgenres binnen de hardere stijlen, gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar een hoger bpm en wat hardere kicks.
Mijn persoonlijke highlights van de avond waren Phuture Noize en B-Freqz. Phuture Noize is een uitblinker in het vak, zijn boodschap en zijn muziek bewegen mensen en zijn groeiend succes is het bewijs daarvan. Zo was het niet verrassend dat hij een dikke set neerzette waar je helemaal opging in zijn tracks. De avond werd door niemand minder afgesloten dan Dr.Peacock. Ik kon eindelijk luisteren naar een set waar de bpm fors omhoog werd gedraaid. Heel het publiek werd omgetoverd tot een soort Frenchcore leger, wat een genot om te zien. Beter had de avond niet afgesloten kunnen worden!

Pepperspray incident
Helaas werd Qlimax overschaduwd door een minder leuke gebeurtenis. Zoals veel mensen hebben meegekregen was er weer sprake van een pepperspray aanval. Dit schijnt een nieuwe tactiek te zijn van zakkenrollers waarbij zij in alle chaos en paniek iedereen in hun omgeving proberen leeg te roven. Ondanks dat ik meestal heel positief blijf in mijn blogs wilde ik dit onderwerp even onder de aandacht brengen omdat het steeds vaker gebeurt en ik in dit geval vrienden had die er direct mee te maken hadden. Er is weinig wat je er tegen kan doen maar zorg dat je op feesten altijd bewust bent van je omgeving. Kijk waar de nooduitgangen zijn en blijf vooral kalm in zo’n situatie. Laat zulke gebeurtenissen vooral niet je feest verpesten maar hou deze gedachten in je achterhoofd, zo kan je onbezorgd feesten bezoeken en van de hardere stijlen genieten. Want daar draait het uiteindelijk om.

(bron: instagram -delphinehammer)

Ondanks de vervelende situatie was Qlimax een hele speciale ervaring. Het is zo veel meer dan alleen een indoor, het is een hele beleving die je meesleurt in een verhaal.  Het is zo mooi om te zien hoe sommige mensen jaar na jaar weer terugkomen. Op zulke momenten zie je wat voor kracht de hardere stijlen hebben en dat deze wereld zo veel verder gaat dan alleen muziek en feesten. Dat was het voor nu met mijn sentimentele verhaaltje, Qlimax je was geweldig ik ben nu al benieuwd naar volgend jaar.
Houd jij ook van de hardere stijlen en ben je daar trots op? Laat het zien met de nieuwste Hardfestival Merchandise! Maak je garderobe compleet voor de komende feesten en neem een kijkje in onze webshop.

Main image | (bron : inktgram – kevinedm)