Q-Base – The Final Mission

Foto: Q-Dance Facebook Pagina

“30000 Die hards honor a legacy on an epic voyage – The FInal Misson, the journey of a lifetime “

Afgelopen zaterdag brak het begin van het einde aan; de laatste editie van “the 14 hour rave” oftewel Q-Base. Voor de 15e keer op een rij kwamen 30000 Die-Hards samen om te feesten tot de zon op kwam en ik had het geluk dat ik dit jaar deel mocht uitmaken van de laatste editie. Sit back, relax en ik neem jullie mee op “the Final Mission”.

The Midnight Salute Show
Wie vaker naar Q-Base is geweest weet dat “the Midnight Salute Show” onmisbaar is en ook dit jaar had Q-Dance weer groot uitgepakt. Van andere festivals ben ik een show alleen gewend aan het einde van het feest. Deze show was voor mij één van de hoogtepunten van Q-Base en één van de mooiste shows die ik ooit heb gezien. Het samenspel van licht, muziek, lazers en vuurwerk nam mij eventjes mee in een andere wereld. Persoonlijke hightlights waren voor mij toch echt wel de 2012 Q-Base anthem van Frontliner en Touch a Star van Adaro en B-Front. Vol inspiratie en energie ging ik weer op pad om de rest van het terrein te verkennen.

Thunderdome Stage
De Hardcore area werd dit jaar gehost door Thunderdome. De tent op zichzelf was al indrukwekkend. Gesierd door de het legendarische woord THUNDERDOME leek de tent wel een soort mekka waar wij pelgrims naartoe kwamen om de hardcore legenden te eren. Op het moment dat ik bij de stage stond draaide er niemand minder dan DJ Promo himself. Alom bekend door zijn heerlijke oldschool sound draaide Promo weer een killer set. Op dat moment is stilstaan geen optie, de muziek neemt je mee en je kan niet anders dan schaamteloos losgaan op de snoeiharde beats van vroeger, heerlijk!

Mysterische Bunkers
Rond heel het terrein verdeeld stonden er mysterieuze bunkers. In grote intimiderende letters stond er “Q-Dance Rave Research” op de gebouwen. Geplaagd door nieuwsgierigheid liep ik de bunker binnen. Begroet door een fel licht zag ik een ruimte met hekken en flitsende lichten. Achter de hekken stonden medewerkers van een soort laboratorium die ons allemaal doordringend aankeken. Op de grond verspreid lagen wetenschappelijke flyers met de datum 7-9-2019 erop. Zou dit een hint kunnen zijn over het nieuwe festival wat Q-Base zou vervangen? Ik denk van wel!

Foto: Q-Dance Facebook Pagina

Magische momenten
De laatste uurtjes van Q-Base heb ik doorgebracht bij de mainstage, die er trouwens weer spectaculair uitzag. Radical draaide weer een meedogenloos harde set waar iedereen lekker op kon rammen. Kunnen we het ook even hebben over zijn nieuwe plaat met Yellow Claw? Holy shit wat een dik nummer! Ik vind het echt geweldig dat artiesten tegenwoordig durven samen te werken met mensen die buiten hun genre vallen. Voor de groei van de scene zijn zulke collabs goudwaard! Na Radical Redemption volgde een kort maar krachtige set van N-Vitral. Tot mijn genoegen draaide hij zijn nieuwste plaat in samenwerking met MC-Focus “Hammerdance”, een echte knaller! Laat deze twee helden even wat liefde zien en blijf het nummer op Spotify streamen.

Sefa, het pareltje van de hardere stijlen, had de eer om de laatste editie van Q-base af te sluiten. Alles viel op dat moment op zijn plek; het werd langzaam licht, de vliegtuigen vlogen één voor één over het terrein en duizenden feestgangers gingen samen los op de muziek, puur kippenvel. Zoiets maak je nooit meer mee! Toen Sefa zijn set had afsloten galmde het bekende zinnetje “this was a Q-Dance event” door de luidsprekers. Toen was het toch even slikken, Q-Base was voorbij en was vanaf dat moment een deel geworden van de geschiedenis van niet alleen Q-Dance, maar Hard-Dance.

Foto: Q-Dance Facebook Pagina

Bitterzoet

Q-Dance sloot een episch hoofdstuk met de volgende woorden af.

“Dear Raver,

After fifteen magnificent years, the time has come to say farewell to Q-BASE. Filled with pride, we look back at a festival that will forever hold a very special place in our orange heart. Thank you for being part of the final mission, the concluding chapter of the Q-BASE story. Tonight, we went out with a bang… the biggest, baddest and roughest Q-BASE edition to date. It’s been an insane and intense farewell, and we are honored that you were part of it. But remember: an end is only a beginning in disguise.

7 SEPTEMBER 2019. AIRPORT WEEZE.

We’ve only just begun. 

Q-dance”

Foto: Q-Dance Facebook Pagina

Bitterzoet en emotioneel geladen schiet je toch even vol als je dit leest. Een indrukwekkend festival is aan haar einde gekomen en maakt weer plaats voor nieuwe herinneringen. Wat zou er komen? De Q-Dance Research bunkers op het terrein hebben er in ieder geval alles mee te maken.

Hopelijk tot volgend jaar waar we het terrein inweiden als “a new home for the harder styles”. Het schijnt dat het nieuwe onderwerp iets te maken zal hebben met duurzaamheid. Ik ben in ieder geval heel benieuwd.

Ik heb genoten van Q-Base en ondanks dat dit de eerste en gelijk de laatste keer is dat ik dit festival heb kunnen meemaken, ben ik dankbaar dat ik een deel heb mogen uitmaken van the Final Mission. Op zulke momenten word je eraan herinnerd hoe mooi de hardere stijlen zijn, hoe deze muziek ons samenbrengt en ons even als eenheid laat leven.

Thousands of ravers united as one, united by our orange hearts, connected by our love for a high bpm, that’s why I love the harder styles.

Ben jij ook zo trots op je liefde voor de Hardere Stijlen en wil je dit graag laten zien? Neem dan een kijkje in onze shop en ontdek stijlvolle en exclusieve merchandise.