Pussylounge XXL

Pussylounge XXL
Afgelopen zaterdag opende Rotterdam Ahoy haar deuren voor HET freestyle spektakel van het jaar: Pussylounge XXL. Voor mij was het de eerste keer en ik was enorm benieuwd hoe de “founders of freestyle” een feestje vierden. Lees verder voor een avond vol freestyle, inflatables, confetti, schaars geklede dames en pure gekte!

We love the 90’s
Dit jaar stond het thema in teken van de jaren ’90; een ode aan de era van foute sportpakjes, twijfelachtige modetrends en heel veel neon. Themagetrouw heb ik die avond van alles voorbij zien komen: mensen met glowsticks, mensen in oude trainingspakken en catsuits, heerlijk! Lekker gek doen en jezelf niet te serieus nemen. De sfeer zat er vanaf het begin al behoorlijk in en dat beloofde veel goeds voor de aankomende uren. De stage was een gigantische stereo installatie die ons heel de avond lang zou voorzien van de dikste beats en vetste shows.

Ik vond het formaat van de zaal perfect; het was niet te klein en vooral niet te groot. Hierdoor heerste er een gezellige en gemoedelijke sfeer. Een bonus van een zaal in dit formaat is dat je je vrienden makkelijker kunt vinden. Ik denk dat we het allemaal wel een keertje mee hebben gemaakt dat je aan je vrienden vraagt waar ze staan: “we staan linksvoor” (samen met alle andere 2000 man die in de zaal aanwezig zijn).

Naast een goede locatie had B2S weer een lekkere line-up voor ons klaar staan. Voorspelling voor vanavond: overwegend freestyle met garantie op losgaan! Dr. Rude trapte de avond af en legde de toon voor de rest van de avond; lekkere beats waar je zorgeloos op los kunt gaan. Een onverwachte highlight vond ik Wildstylez. Ik had nooit gedacht dat een artiest zoals Wildstylez binnen de line up van Pussylounge zou passen maar hij draaide een set die naadloos aansloot op de rest van de artiesten. Alle sets van de avond leken speciaal gemixt te zijn om binnen het kader van Pussylounge te passen en dat hebben alle Dj’s spectaculair goed gedaan zonder af te wijken van hun eigen sound.

Hard, Harder, Hardst
Een pareltje binnen deze line-up was Dr.Peacock; the King of Frenchcore. Zijn sets stellen nooit teleur en slepen iedereen altijd mee. Zijn set tijdens Pussylounge was geen uitzondering, heel de zaal stuiterde heen en weer. En daar was het nummer dan waar ik al heel de set op gewacht had :“TRIP TO HOLLAAAAAAND” heel Ahoy knalde voor m’n gevoel uit elkaar. Het was ook geweldig om te zien hoe de dames op het podium aan het strijden waren met het tempo van zijn set. Petje af, ik doe het ze zeker niet na. Ik hou het lekker bij de macarena.

De opbouw van het tempo van de line up beviel mij ook heel goed, het werd steeds harder en sneller en de energie van het publiek werd steeds meer. Stampen, rammen, breek de hele tent af en geef het alles wat je hebt! We hebben samen tot het bittere einde gestreden en het einde gevierd met Neophyte die ons verwende met een knallende set. En toen was het opeens voorbij. Ik heb het zo erg naar mijn zin gehad dat de tijd echt voorbij is gevlogen.

Capspotting
Wederom heb ik weer een paar Hardfestival caps gespot op Pussylounge. Ik vind het echt tof dat je daardoor makkelijk in gesprek komt met elkaar. Shout out naar iedereen met wie ik even een praatje heb gemaakt en wiens cap ik even mocht fotograferen, toppers!

Pussylounge Fever
Ik moet heel eerlijk zijn dat ik niet wist wat ik moest verwachten van deze avond puur omdat ik nooit naar een Pussylounge evenement was geweest, maar ik ben verkocht. Heel de avond klopte: de locatie, het geluid en de sets. Werkelijk een top avond! Ik ben helemaal om… I Love Pussylounge en ik ben van mening dat iedereen dit feest op z’n minst één keertje meegemaakt moet hebben. Mij zie je volgend jaar in iedere geval terug!