Reverze Essence of Eternity

Op 24 februari 2018 was het eindelijk zo ver! Na maandenlang te hebben uitgekeken naar dit event mocht ik dan toch eindelijk mijn koffertje inpakken en richting Antwerpen gaan. Alweer de dertiende editie van Reverze in het Sportpaleis.

Nadat wij onze spullen letterlijk in het kluisje hadden gepropt, zijn we naar het Sportpaleis gelopen. In de zaal van het Sportpaleis had je vrolijke deuntjes van verschillende hardstyle DJ’s en in de Lotto Arena kon je genieten van de hardere kicks! Wat bijzonder was was dat de kluisjes als het ware zaten vastgeplakt aan deze zaal. Al met al: je hoefde niet ver te lopen naar de stage, IDEAAL! Bij indoor feesten vind ik het decor en de aankleding altijd erg belangrijk, want ja, je staat hier toch de hele avond tegenaan te kijken. Maar bij Reverze hadden ze echt alles in huis; decors, lichten, lasers en zelfs vuurwerk.

Er stond een gigantische indrukwekkende grote buddha op de stage.

 

Het gezicht van de buddha was weg en daar werden steeds andere gezichten in geprojecteerd, hoe verzinnen ze het? Dit beloofd wat voor de rest van de avond dacht ik.
Toen we eenmaal een plekje gevonden hadden in de zaal begon de set van Mark with a K. Iedereen ging helemaal los op zijn vrolijke jump/hardstyle tracks en de sfeer zat er al goed in. Hierna begon de set van DJ Coone en toen werd het ineens zo druk dat we naar de Lotto Arena zijn gelopen. Hier kwam de live act van Frequencerz “Stealth Mode” en ik had er eigenlijk niet zoveel van verwacht, want normaal gesproken sta ik altijd bij hardcore of Uptempo. Maar ik was echt verrast door deze live set! Vanaf het begin tot het eind werden we etterlijk weg geblazen door de vette kicks in deze set.

“Het tempo ging omhoog en de harde kicks werden gewoon in je gezicht gesmeten. Mijn hart ging bij elke seconde van deze set sneller kloppen!”

Wisten jullie dat ze zèlfs een nummer in samenwerking met Destructive Tendencies hebben gemaakt: Masters of stealth. In één woord samen gevat: WAUW! Het volgende festival seizoen word het dus nog moeilijker kiezen welke DJ’s ik wil zien, want dit was wel heel erg gaaf!

Na Frequencerz stond Requiem klaar om te draaien. Deze DJ heb ik zelf nog niet zo vaak zien draaien maar dit viel zeker niet tegen kan ik jullie vertellen. Naast dat zijn eigen nummers goed klonken begon de zaal spontaan te kickrollen toen hij het nummer “America” van Radical Redemption draaide. Wanneer hij “Seven” van Eforce draaide kreeg hij de hele zaal op zijn hurken voor een ware sit-down en toen de beat dropte vloog iedereen omhoog. Wat een energie kwam er uit die zaal! Als kers op de taart draaide hij ook nog één van mijn persoonlijke favoriete rawstyle nummers van dit moment van Rejecta “Followed”. Wij waren verkocht!

Toen het laatste uurtje naderde stonden we wel even voor een dilemma, want in de Lotto Arena sloot the Sickest Squad af en in het sportpaleis sloot Paul Elstak met The Viper af. The Sickest Squad is ook wel altijd even lekker rammen, maar we hoefden er eigenlijk niet lang over na te denken en besloten de avond af te sluiten met the legends of hardcore PAUL ELSTAK & THE VIPER. Spijt? Zeker niet! Wat een heerlijk knallende set.

Met zijn allen nog één keer losgaan, nog één nummertje, tot de laatste zweetdruppel in je bilnaad. Hélemaal uit je plaat gaan!

De energie in de zaal was ongekend, iedereen bleef maar door staan rammen. Natuurlijk mocht “Ode to the godfather” niet ontbreken en die liep over in “Cold as ice” van F.Noize en daarna liep het tegen het einde van het feest aan en je voelde gewoon in de zaal dat iedereen het jammer vond dat het feest alweer afgelopen was.

Nog even over de locatie: het sportpaleis, daar mogen van mij gerust meerdere feesten gehouden worden. De kwaliteit van het geluid was super goed, wij verbaasden ons daar echt over aangezien het zo groot is daar. Zelf komen wij uit midden Nederland, maar het was het ritje helemaal waard!

Reverze, wat een ongelofelijk mooi feest. Ik heb er bijna géén woorden voor, want het overtrof al mijn verwachtingen. Ik heb eigenlijk de hele avond DJ’s zien draaien waar ik normaal gesproken niet héén zou gaan, maar toch wat heb ik het naar mijn zin gehad en is dit feest uiteindelijk één van de mooiste feesten waar ik ooit ben geweest.  En dat is heel wat als je al meer dan tien jaar naar feesten gaat, so thumbs up voor Bass Events. Proficiat zoals ze dat in belgië zeggen! 😉

 

De sfeer, de show, wat een geweldig uniek feest was dit, Reverze… You got me!

 

Wil jij ook laten zien dat jij van de hardere stijlen houd en wil jij graag één cap voor ieder feest? Bestel dan hier jouw eigen  Hardfestival X Cap  

En ga de aankomende zomer samen met ons door het geluid!