MOH 2018 – Tournament of Tyrants

Op zaterdag 24 maart 2018 vond alweer de 23ste editie van Masters of Hardcore plaats in de Brabanthallen in Den-Bosch. Dit feest staat bij mij op mijn lijstje als één van de “favoriete indoor-feestjes”. Ieder jaar sta ik er van te kijken wat voor een spektakel ze er van maken. Qua line-up word je er in ieder geval nooit teleurgesteld, want man man man… wat kwamen er dit jaar weer veel artiesten! Het toernooi der tirannen werd uitgevochten in heuse battles. We werden dubbel getrakteerd op heerlijke nummertjes en elke Dj deed net weer een beetje meer zijn best om het publiek uit hun dak te laten gaan. Ik neem jullie mee in mijn verhaal!


Bij aankomst
viel mij direct op dat we niet zo lang in de rij hoefde te staan als voorgaande jaren, waar het soms wel tot een half uur duurde voordat je door de poorten was. Ook de lockers waren voorzien van een nieuwe plaats, dit jaar heeft de organisatie aan alles gedacht. Omdat ik direct bij mijn ticket een locker gereserveerd had konden we de rij voor de lockers zo voorbij lope
n. We zijn nog nooit zo snel binnen gekomen. 🙂 Good job Art of Dance!

Om 23:30 stonden we klaar bij de mainstage “Tournament of Tyrants” voor de set van Re-Style vs. Thorax. Normaal zijn we Re-Style (Mathijs Maas) natuurlijk meer gewend naast de mooie blonde Dj Korsakoff, maar deze combinatie was ook alsof het nooit anders geweest is. Een ding was zeker; qua tempo liggen deze heren elkaar wel. Ik denk niet dat heel veel mensen Thorax herkennen aan zijn Dj naam, maar we mogen deze van oorsprong Duitse Dj (Julian Rittle) zeker niet onderschatten. Zijn naam is voor veel mensen niet bekend, maar vaak als ik “Dark Angel” zeg dan weet bijna iedereen wel wat voor een tof nummer dat is. Het nummer word ook vaak gedraaid door andere Dj’s (o.a. Angerfist op Defqon Black 2015) in hun set.

Restyle & Korsakoff

Re-Style is persoonlijk één van mijn favoriete Hardcore Dj’s, omdat hij een Dj is die emotie mixt in zijn tracks. Dat is volgens mij wel een kunst in de Hardcore scene. De zang, de melodie en de heerlijke kicks. Alles klopt gewoon als je naar de nummers van Re-Style luistert. Daar was hij dan EINDELIJK één van mijn favoriete nummers! Nostalgie naar 2009/2010. Vanaf de eerste seconde kippenvel van top tot teen!

Toen de hardcore beat erin moest klappen werden we allemaal aangenaam verrast, want het nummer was geremixt met behulp van niemand minder dan SEFA. Dus er is nu ook een Frenchcore edit van “Get it crackin”! Eigenlijk ben ik wel benieuwd wat jullie van deze edit vonden en ook naar jullie mening over dat er tegenwoordig zoveel hardcore gemixt wordt? Dus heb jij hier een mening over, laat hem dan vooral horen in the comments below ↓

Sefa

We werden ook nog door Re-Style getrakteerd op een primeur van zijn nieuwe track: ReStyle x Broken Minds x Alee – Basshead. Er was geen beter feest om deze track te introduceren. Zodra de eerste seconden weg tikken, en je hoort het klokkenspel dan krijg je er al een Masters of Hardcore gevoel bij. Vervolgens begint de vocal van Alee die je alvast opwarmt en energie geeft voor de heerlijke hardcore kicks die erna gaan komen. Wat een lekker nummer is dit, hardcore tempo met keiharde terugslag. En wederom doet hij het wéér, alles klopt gewoon! Dus mocht je de track nog niet gehoord hebben? Dan is het zeker een aanrader om even te luisteren.

Hierna was het tijd voor de enige echte Korsakoff vs. Never Surrender. Deze Dj’s zijn elkaar niet geheel onbekend, want ze hebben de track Salvation samen met MC Alee gemaakt. Verder is Never Surrender voor mij een geheel nieuwe Dj, maar samen met Korsakoff klonk het als vanouds weer als een heerlijk setje. Vooral bij het euphorische stukje van het nummer Lyra. Duizenden mensen zonden de melodie mee en dat was zeker weer een magisch momentje. <3  Nadat deze twee hun set afsloten stroomde de zaal vol en je voelde de energie letterlijk stijgen.


Want iedereen wist dat het tijd was voor de maker van de Masters of Hardcore anthem…..Angerfist!

Nadat de eerste kick erin klapte van het anthem Tournament of Tyrants brak de zaal los en schoten de lasers over de mensen heen. Deze man, bijna niemand kent hem persoonlijk maar zijn muziek kent iedereen. Verscholen achter zijn masker, zit een legende. Angerfist was de eerste Dj met zijn unieke eigen sound, dat als je een nummer van Angerfist hoort dat je precies weet dat hij door Angerfist is gemaakt. Alsof hij er een soort stempel op heeft gedrukt. En ik denk dat iedereen het met mij eens is: “Een half uur is véél te kort!” We werden getrakteerd op tracks zoals Creed of Chaos, Razorblades, Just Like that &Pennywise. Ook werd de nieuwe mix van “Stainless Steel” gedraaid gemixt door System Overload ⇒TIP! voor als je die nog niet gehoord hebt. En natuurlijk sloot Angerfist ook in zijn eigen stijl af ; vuist in de lucht.

“Raise your fist for Angerfist.”

We besloten om voor 03:00 het tempo op te zoeken bij The Executioners. Letterlijke vertaling: “de beulen.” En daar was géén woord over gelogen, want vanaf de eerste seconde beukte het duo van Scarphase de kneiterharde bass de hele zaal door. Al kon je af en toe door de drukte alleen nog maar je arm in de lucht beuken, dan deed je dat want deze set klonk zóooo lekker! Het werd zo warm als in de sauna en de zweet druppelde van mijn gezicht af, maar ik moest en zou naar deze set luisteren. De zaal trilde op zijn grondvesten toen Partyraiser de nieuwe track “Coco’s Revenge” draaide die hij samen met zijn prachtige vrouw Savannah “Bulletproof”heeft gemaakt.

Helaas konden we bijna niet door de menigte heen komen en stonden we ergens achteraan waar de muziek nauwelijks hoorbaar was maar achja…


” DIE BASS DIE MOET JE NIET HOREN DIE MOET JE VOELEN! “

 

Om 04:00 was het tijd om naar “de Rulers of the Ring” te gaan. Waar inmiddels Radical Redemption vs. E-force de stage domineerden. Wat een geweld kwam er van deze stage af. De stage zelf zag er indrukwekkend uit met het Masters of Hardcore logo gehuld in een boks-cape en eromheen strengels van lichten. Het nummer Brutal 7.0 paste precies bij de setting. Ook draaide Radical Redemption een van zijn nieuwe tracks: “Satans Play”. Beiden hebben zo hun eigen sound in de RAWscene, maar samen waren ze snoeihard!


The best of both worlds
PARTYRAISER vs DR.PEACOCK

Toen Sound Becomes One werd gedraaid, zag ik links en rechts van mij allemaal mensen omarmd staan. Zo leuk om te zien hoe dat nummer nog steeds zoveel gevoel bij mensen los maakt. Dat je daar dan staat met je vrienden en vanuit je tenen mee zingt met de tekst en dat je elkaar dan aankijkt. “Jaaa dit is weer zo’n mooi feestje!”

Dat ene gevoel wat je dan hebt dat is gewoon pure liefde en dat gevoel…dat is Hardcore..

We kregen ook van deze twee bazen een primeurtje: “Trip to Holland.” En wat kan ik hier nou nog over zeggen? Dan wat een gruwelijk dikke beukplaat, iedereen werd gewoon omver gemaald door die track. En op dat laatste restje energie die je nog over had trok je gewoon alles uit de kast om nog tot de laatste beat door te gaan.

Het was super leuk om voor de eerste keer sinds ik naar feesten ga samen met mijn vrienden die meer van Frenchcore houden het feest samen af te sluiten. Bij deze editie van Masters of Hardcore was er over alles nagedacht. Vanaf het moment dat je binnen kwam merkte je dat al, een betere doorstroom naar alle zalen toe, bij de toiletten was alles beter geregeld en ook geen lange wachtrijen bij de kluisjes aan het einde. Dit heeft iedereen naar mijn mening als zeer prettig ervaren. De battles on stage maakte Masters of Hardcore weer tot een legendarisch en uniek feest, er waren zo gruwelijk veel goede artiesten bij elkaar dat het bijna te moeilijk was om te kiezen waar je ging staan. Maar genoten hebben we zeker weer 🙂

Bedankt Art of Dance, jullie zijn nog steeds de MASTERS OF HARDCORE! Volgend jaar zien jullie mij zeker weer terug! 


Binnenkort hebben wij van Hardfestival een exclusief interview met Re-Style. Heb jij misschien een brandende vraag die wij absoluut niet mogen vergeten te stellen aan Mathijs? Zet dan even jouw vraag in een comment hier beneden↓

Ga jij de aankomende festivals met ons samen door het geluid? Bestel dan nu jouw eigen Hardfestival X Cap

Ben jij een echte DIE-HARD? Dan mag de Hardfestival X Full Black Flag zeker niet aan jouw collectie ontbreken. Je kunt hem direct in onze shop bestellen door op deze link te klikken.


Bedankt voor het lezen van deze blog over Masters of Hardcore en ik zou het enorm waarderen om te horen wat jullie ervan vonden so leave a message below ⇓

Keep it hardcore~ en ik zie jullie op het volgende feestje!!

Liefs Angelique