Bring the Payne

Sanjay Mahabir, voor ons bekend als de enige echte JASON PAYNE. Hij is inmiddels sinds 2013 een legende in de Hardstyle Raw Scene, en is bekend voor zijn snoeiharde optredens op grote festivals en feesten als Defqon.1, Q-Base, Decibel, Qapital, Fatality, Hard Bass en Supersized Kingsday.

Hardfestival was aanwezig bij zijn optreden op de tweede editie van Legion Breda en mocht een kijkje nemen achter de schermen – EN achter de DJ-Booth. Na het optreden maakte Jason ook nog even tijd voor een exclusief Hardfestival Interview, waarbij Jason antwoord gaf op een aantal – ook door jullie, Hardfestival fans – gestelde vragen!

Een exclusief Hardfestival Interview met Jason Payne

Je naam: Sanjay ‘Jason Payne’ Mahabir en dan Hardstyle/Raw/Hardcore. Leg uit!

“De naam “JASON” is eigenlijk het omgedraaide van de lettergrepen van mijn echte naam “Sanjay”, dat werd “JAY-SAN” en dus “JASON”. En een vriend van mij had er “Payne” bij bedacht. We waren namelijk een keer op een roadtrip en daar waren we elke dag een maandlang lam en toen wilde iedereen een andere naam. Ik kwam met “Jason” en toen gingen mijn maten allemaal achternamen verzinnen. En vanaf toen werd ik “Jason Payne”.
Ik kwam op heel jonge leeftijd al door mijn buurjongens en vrienden in aanraking met Hardcore en Hardstyle en dat is altijd gebleven.”

 

Ben je gek geworden of gek geboren? 

“Ik ben eigenlijk best wel braaf opgevoed; ik ben de oudste en mijn ouders zijn hele lieve, maar best wel religieuze mensen. En zij hebben er juist alles aan gedaan om mij best wel Hindoestaans op te voeden. En ik ben zelf juist atheïstisch; ik geloof niet in God, en de Hindoestaanse cultuur paste ook niet bij mij.

Daarbij ben ik al op hele vroege leeftijd door mijn buurjongens en vrienden beïnvloed door de Hardstyle & Hardcore. Dus ik ben enorm blij dat ik daar mijn beroep van heb kunnen maken! Dat is misschien niet de definitie van ‘gek’, maar dat heeft me wel gemaakt tot wie ik nu ben!”

 

Halfvol of Halfleeg?

“Zeker halfvol! Je mag alleen maar blij zijn met wat je hebt en anders, doorbijten en het beter maken, toch!?”

“Ik ben van binnen echt een boer, dus patatjes met mayo daar maak je me echt heel gelukkig mee!”

Pizza of Friet?

“Friet!” zegt Jason terwijl hij hard ja-knikt. “Ja ik ben van binnen echt een boer, dus patatjes met mayo daar maak je me echt heel gelukkig mee!”

Feyenoord of Ajax?

“Ik kom wel origineel uit Amsterdam, maar voetbal boeit me echt geen f*ck. Feyenoord of Ajax, I don’t give a sh*t. Als je maar gewoon leuk voor elkaar blijft, dan ben ik blij.”

Wat doe je eigenlijk in je dagelijkse leven?

“Ik ben 2 jaar lang fulltime artiest geweest. Maar tegenwoordig werk ik er weer bij; op de afdeling rechtenbeheer bij een pensioenfonds.”

Wat is het gekste wat je ooit hebt meegemaakt, on stage of in je leven?

Dat is héél lang geleden eigenlijk. Toevallig wat nu de Maassilo is, dat was vroeger een andere tent. Toen ik 15 was, mocht ik daar en keertje draaien en toen sprong er een meisje op het podium die schreeuwde “IK WIL JE NEUKEN!” Toen was ik ook echt 15, had ik geen idee wat me overkwam!“

Flirt je wel eens on stage?

“Nee, ik heb momenteel een super lieve vriendin (Nadine) en daarmee heb ik een prachtig dochtertje van 1.5, Faya Loa. Zij zijn alles wat ik nodig heb in mijn leven.

Ik maak zeker graag contact met mijn publiek, dus ik zal dus wel naar je lachen of knipogen, maar ik heb een vriendin en daar ben ik heel blij mee!

Dus als ik je lief aankijk, sorry! ?”

“Ik ben heel stoer, super gangster… Dus we houden het op knuffelbeer”

Heb je een bijnaam? Zo ja, wat?

Jason begint te grinniken…
“Ik denk dat de meeste mensen mij wel als “Knuffelbeertje” kennen en de meeste mensen noemen mij ook zo. Ben ik niet helemaal mee eens; ik ben heel stoer! Ik ben echt super gangster, maar daar zijn de meeste meiden om me heen – inclusief mijn vriendin – het er weer niet mee eens. Dus we houden het op ‘Knuffelbeer’.”

Luister je ook andere soorten muziek?

“Ja. Hiervoor draaide ik namelijk dubstep, drum & bass en daarvoor nog urban en dancehall en dikke twerkmuziek. Ik vind namelijk alle muziekstijlen leuk, maar dit wat ik nu doe is wel echt mijn ding.”

Je maakt ook je eigen tracks; waar komt die inspiratie vandaan?

“Meestal ben ik juist bezig met hele andere dingen: spelen met mijn dochtertje, of tv-kijken. En oh ja, onder de douche! Dan komen er gewoon dingetjes in je hoofd. Maar ook in de studio ben ik zelf bezig met het zoeken naar leuke geluidjes waar ik iets mee kan. Ik vind het dus juist leuk om op allerlei verschillende manieren aan inspiratie te komen.

“Dan is het in ieder geval wel MIJN k*tmuziek! En daar ben ik heel trots op!”

Bedenk je ook de melodieën zelf?

“Ja, jazeker! Zeker met zoveel artiesten die hun tracks laten maken door iemand anders, vind ik het juist heel leuk om mijn EIGEN muziek te maken. Dat is niet altijd even goed, dat weet ik zelf ook, maar dan is het in ieder geval wel MIJN muziek, MIJN k*tmuziek. En daar ben ik heel trots op!”

Wat is je favoriete track (van jezelf) op het moment? Waarom?

Venom. Dat heeft veel losgemaakt, vooral omdat ik ‘m op Hard Bass voor het eerst mocht draaien. Daar had ik maanden naartoe gewerkt en dat was wel echt een toppunt. Altijd spannend om je eigen track voor het eerst te draaien; maar als er dan in een keer zo’n explosie plaatsvindt van zo’n groot publiek dat is wel echt WOW.”

Met wie zou je nog graag een collaboration hebben?

“Ik ben al heel lang een fanboy van Zany. En hij is een beetje een van de redenen waarom ik van Hardstyle ben gaan houden. Met hem zou ik echt heel graag een collab willen doen!”

Hoe ken je Hardfestival?

“Ik ben een aantal keer op de foto geweest met mensen die jullie petjes ophadden. Ik volg jullie ook al op Instagram. Ik zie jullie als een goede manier om betrokken te zijn in de scene, dichtbij de scene blijven en een goede manier om van alles op de hoogte te blijven. Maar eigenlijk ken ik het pas echt persoonlijk via jou.”

Heb je tot slot nog een ‘Jason Payne wijsheid’ die je wil delen met alle Hardfestival Fans?

“Ja natuurlijk, ik ben al bijna een ouwe lul, dus ik heb wel wat wijsheden. Ik zou het hierop houden:
Geniet van het leven, lekker simpel!
Maar OOK: Zorg dat alle keuzes die je maakt, je leiden naar je hogere doel. In die zin van: waar je naartoe wil in het leven.
Gewoon doen! Doorwerken!”

 Jullie horen het van Jason: Geniet van het leven! 

Keiharde groeten van Jason Payne en Ginny namens Hardfestival!

P.S. De video-edit van het interview volgt uiteraard binnenkort op ons Instagram account! 😀

 


Heb jij je Hardfestival X Cap al? Nog niet? Neem dan een kijkje in onze webshop en bestel ook gauw jouw Hardfestival X Cap!

Volg onze Hardfestival Hardbloggers op Instagram voor meer nieuws, blogs, vlogs, interviews en leuke updates!

En, hou natuurlijk onze Hardblogs goed in de gaten, want hier komen heel binnenkort ontzettend leuke interviews en blogs op te staan 🙂

Weet jij trouwens al waar Hardfestival voor staat? Lees hier meer over het ontstaan van Hardfestival en ons logo. Of schrijf je onderaan onze homepage in voor onze nieuwsbrief en kom meer te weten van Hardfestival, onze blogs en onze nieuwste merchandise!

Lieve Hardfestival Groetjes!

Ginny Abbink