A Decade of REBiRTH Festival – 10 Years Ceremony

De socials van REBiRTH Festival lieten het duidelijk weten; dit jaar viert REBiRTH Festival zijn tiende verjaardag! Dit laten we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan; meer dan 100 artiesten op zes verschillende stages. Meer dan 20.000 bezoekers waren dit weekend aanwezig om het festivalseizoen af te trappen op REBiRTH. “10 jaar REBiRTH betekent 10 jaar mooie herinneringen, 10 jaar feesten tot je benen het begeven en 10 jaar het festivalseizoen in stijl aftrappen!”
Hardfestival was hier uiteraard exclusief bij; ons team mocht een kijkje nemen op het allereerste festival van dit jaar in het pittoreske dorpje Haaren. 🙂

Hoe het begon..
Wat ooit begon als een boers touwtrek-evenement (genaamd: Haaren Inter@ctive), is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een succesvol festival met meer dan 20.000 bezoekers over 2 dagen. In 2009 was de eerste editie van REBiRTH een feit; 1500 bezoekers konden tijdens deze avond-editie genieten van grote namen als Noisecontrollers en Headhunterz. Tien jaar later telt het festival in totaal zes stages, verspreid over een festivalterrein van meer dan 10 hectare grond. Per dag hebben dit weekend gemiddeld 8000-10000 bezoekers het festival bezocht. De opbouw van de stages, tenten en decorstukken begint ruim tien dagen voor het festival. Fun fact: er liggen meer dan 12.000 m2 aan vloerplaten om de wegen begaanbaar te maken! 😮 Om dit alles voor elkaar te krijgen, werkten er ongeveer 450 vrijwilligers mee! Inmiddels is het touwtrekken er helaas niet meer, maar niet getreurd; er zijn nog genoeg andere leuke attracties en activiteiten waar je je energie uit kunt blazen!


A Decade of REBiRTH
Al vanaf het aanrijden kon je merken dat de festivalsfeer er goed inzat. We reden in een file het parkeerterrein op, maar iedereen was in een bijzonder goede bui; dat kon ook niet anders want het was een prachtig mooie dag met temperaturen van ruim 20 graden. Wat ons betrof was dit al een perfect begin van het festivalseizoen! Voor ons, Angelique en Ginny, was dit de eerste keer dat wij het REBiRTH Festival zouden meemaken en we hadden er in de auto al super veel zin in.

Wat ons direct opviel toen we binnen kwamen was dat het festival super leuk was aangekleed. We werden direct warm verwelkomd met een glaasje bubbels en twee volledig REBiRTH gestylde promo-dames kwamen naar ons toe om te vragen of wij voor het REBiRTH billboard op de foto wilden. Uiteraard konden we de verleiding niet weerstaan; als echte celebrities stonden ook wij samen met MC Focus voor het billboard om dat perfecte kiekje vast te leggen. Want aan het begin van het festival zit je haar en make-up tenminste nog op zijn best… Toch, Ladies? 😉

Let’s get this Party Started ?
Allereerst was te merken dat de zon het sfeertje alleen maar nog perfecter maakte; iedereen was in een nog vrolijkere stemming en genoot volop van het feest. Wat de locatie betreft; het festivalterrein is groot, en alle stages – behalve de Reborn Stage – bevonden zich in een tent, waardoor je goed van de ene naar de andere stage kon komen. Geen verdwaalde rondjes voor ons dus dit keer(a) Eerst hadden we het festivalterrein een beetje verkend. Ook hebben we wat rondgespookt voor filmpjes en foto’s met Endymion, MC Focus en Alfred the Rooster. Ginny moest daarna uiteraard eerst wat eten (Aziaat hè… 😉 ), waarna we vervolgens bij de Rebellion (Raw) stage zijn begonnen waar Frequencerz draaide.

Toen de set van Frequencerz begon, werd ons al direct duidelijk hoe populair deze twee heren zijn, want de tent stroomde meteen vol. Ze hebben vanaf 2005 al een behoorlijke naam opgebouwd en hun populariteit blijft maar groeien. Het publiek neuriede en klapte voluit mee toen ‘The Unknown’ werd gedraaid en toen hun collab met Bass Chaserz ‘Renegades’ gedraaid werd, brak de tent letterlijk los! Iedereen brulde voluit mee en ging helemaal los op dit ge-wel-di-ge nummer; heerlijk om te zien hoe iedereen geniet van deze euforische raw-hardstyle set! Hier worden wij blij van 😀 Aan het eind van deze set moesten wij echt even op adem komen en zijn we naar de Rebirth mainstage gelopen. Hier zagen we weer een heel ander duo de tent afbreken, namelijk Da Tweekaz. Dit oorspronkelijk Noorse duo maakt van iedere set één groot feest. Wisten jullie dat zij sinds 2017 zelfs happy hardcore maken onder de naam Tweekacore? Wat een supervrolijke en gezellige energie kwam er van deze set af. En natuurlijk kennen we allemaal het nummer ‘Let it Go’ van Disney’s speelfilm Frozen. Dit werd vanzelfsprekend door de hele zaal luidkeels en heerlijk vals meegezongen of gebruld… ?

Let it Go werd vanzelfsprekend door heel de zaal luidkeels en heerlijk vals meegezongen of gebruld…

Tijd voor Grover Geschut
Na deze vrolijke deuntjes was het voor ons toch weer tijd voor wat grover geschut: E-force vs Regain draaiden namelijk samen op de Rebellion stage. Onze oren trillen nu nog na; we hoorden E-force zijn nieuwe track ‘Running the streets’ die hij samen met Luna heeft geproduceerd.
Twee jaar geleden vertelde Edward dat hij met een nieuw album zou komen, met daarop nieuwe muziek dat we nog niet van hem gehoord hadden. Maar dat dit album zo zou knallen dat hadden we niet verwacht! Ook Regain heeft niet stil gezeten; we kennen allemaal zijn track ‘Broken’, maar zijn nummer ‘Xorcism’ is ook razend populair. Wat een hoog klaplong-gehalte heeft deze plaat! En natuurlijk schalde aan het eind van de set het bekende kinderlachje met het horror-melodietje van ‘SEVEN’ door de speakers. Dit nummer is gewoon een begrip geworden voor de Rawstylescene – deze track MOET je kennen! Het nummer is uiteraard met de tijd mee gegaan, want tegenwoordig bestaat er zelfs een 2017 edit.

Na deze set zijn wij uiteraard vooraan gaan staan voor de Nightbreed Live set met Endymion, Degos, Re-Done & High Voltage. Wat een energie en leuke gekte brengen deze DJ’s met zich mee zeg; ze sleepten het publiek helemaal mee in hun madness. Ze draaiden om de beurt en gaven/gooiden ondertussen Nightbreed t-shirts weg in het publiek. Kort samengevat: keihard stampen en letterlijk GEKKENHUIS! Fun fact: Endymion heeft een nieuwe samenwerking met niemand minder dan de PARTYSQUAD & JeBroer.het nummer heet ‘Rozen en pistolen’. Heb je deze nog niet gehoord, dan is het zeker onze tip om dit te gaan beluisteren!

Nu volgde er wederom een geweldige set, dit keer van Sub Sonik vs Act of Rage. Ultieme knallers van Act of Rage als ‘Let the Games Begin’ en ‘Mean Machine’ bliezen door de tent en tevens knalde Sub Sonik zijn toptracks: ‘I am the One’ en ‘Ready for this’. Wat hebben we genoten en wat hebben wij keihard staan hakken! Ondanks dat we honger en dorst hadden, vermoeid en bezweet waren, zijn we uiteraard tot het bittere eind blijven meeknallen.. Tot we door onze benen zakten van hitte en vermoeidheid.. Ja wij zijn de echte diehards! #HakkenTotWeDoorOnzeBenenZakken 😉

 

The Anthem Show
10 jaar REBiRTH Festival werd in de REBiRTH tent toepasselijk gevierd met een ‘Anthem Show’. Hierin werd het publiek meegenomen in een reis door tien jaar REBiRTH, ook het Anthem van REBiRTH 2011 en natuurlijk het Anthem van dit jaar door B-Freqz werd daarin gedraaid. Om ons heen zagen we dat velen bijna elk nummer konden meebrullen. Wat een heerlijk gevoel van eenheid gaf dit. Aan het eind van de mix werd de Anthem van 2018 gedraaid, wat speciaal door B-Freqz was geschreven voor dit 10-jarig jubileum: ‘Rebirth – Official Anthem 2018’. Vuurwerk, rookmachines, confettikanonnen en ritmisch flitsende laserlichten maakten de shows helemaal af terwijl de menigte helemaal los ging. Dit was vijftien minuten puur genieten!

Na de prachtige Anthem Show volgde het Nederlandse duo Sub Zero Project met hun set. Het relatief jonge duo wordt gezien als de volgende generatie Hardere stijlen talenten. Ze willen dan ook niet graag in een “hokje” gestopt worden qua genre, maar worden wel gezien als één van de zwaargewichten van de Hard-Dance industrie. Ze staan graag bekend als vernieuwend en originaliteit staat voor hen hoog in het vaandel. Hun keiharde kicks en daarbij toch de ‘blijft-forever-in-je-hoofd-hangen’ melodieën kenmerken hun stijl. Ook op REBiRTH Festival wisten ze wederom de tent af te breken met kaskrakers als ‘Basstrain’, ‘The Project’, ‘March of the Rebels’ en ‘Stand Strong’.

Where Early Meets New
Tegen het eind van de avond zijn we naar de Early stage gewandeld Relish waar we nog van Bass-D en Menthal Theo‘s sets hebben kunnen genieten. Opvallend was dat het publiek hier ook meteen anders was. En dan hebben we het niet alleen over leeftijd 😉 Er was hier een mooie mix van oud en nieuw, zowel in de tracks die gedraaid werden als in het publiek. Jong en oud genoot hier van de legendes van onze (jawel, onze :p ) tijd en letterlijk iedereen genoot van de sets. Op deze stage hebben we heel toepasselijk onze allereerste REBiRTH Festival afgesloten; ‘where Early meets New’.

Onze afsluiting: Where Early meets New

Alles bij elkaar genomen was REBiRTH ons onverwachts ontzettend goed bevallen! Wij kunnen dit festival absoluut aan iedereen aanraden 🙂 Dit was voor ons weer een festival voor in de boeken; eentje die, wat ons betreft, standaard in ons jaarlijkse vaste repertoire komt te staan! De sfeer, de muziek, het publiek en de setting was gewoonweg geweldig; en het zonnetje maakte alles helemaal perfect af! Ons eerste festival van dit jaar was een groot succes, en inderdaad – what a way to kick off the festival season! Bedankt, REBiRTH, dat wij van Hardfestival dit exclusief mochten meemaken!

 

REBiRTH, SEE YOU NEXT YEAR!

 


Op onze website vind je in onze galerij de foto’s die onze Hardfestival fotografen op REBiRTH hebben gemaakt – neem dus gauw een kijkje of jij er wellicht tussen staat!


Hardfestival is wereldwijd het grootste platform en brand voor alle hardere stijlen liefhebbers. Met onze brand laat je zien dat je van hardere stijlen houdt en ontmoet je makkelijk andere liefhebbe

Wist je dat Hardfestival inmiddels zijn merchandise lijn heeft uitgebreid?
Naast Hardfestival X Caps, hebben we nu ook:
– Waaiers
– Vlaggen
– Autostickers
– Gift Coupons
En more to come! :

In onze webshop vind je onze nieuwste collecties.

Blijf ook op de hoogte van de laatste nieuwtjes en updates, Hardblogs, de nieuwste merchandise via onze website. Meld je bovendien aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarbij een leuke korting!
Volg Hardfestival en ons (Angelique Bruinier & Ginny Abbink) op Instagram en spreek ons vooral aan als je ons ziet op een feestje/festival!
Dan kunnen we samen een dansje doen! 😉 🙂

Keiharde groetjes, 

Angie & Gin